Yakuplu mah. Osmangazi cad, Ardıç Sk. No:4/1 Beylikdüzü

Koruyucu Hekimlik Nedir?

Hastalıklarla baş etmenin en kolay ve ucuz yolu, hastalığa yakalanmadan önce gerekli önlemlerin alınmasıdır. Koruyucu hekimlik tıbbın yarısıdır ve diğer yarısı da tedavi hekimliğidir. Hekimin öncelikli görevi hastasına zarar vermemektir. Bunun için önce hastayı her yönüyle iyi tanımak, ilk klinik belirtileri doğru anlamak kadar, altta yatan sebeplere ulaşmaya çalışmak gerekir. İnsan veya hayvan vücudunun sağlıklı işleyişi, binlerce denge ve savunma sistemi üzerine kuruludur. Bu denge ve sistemlerin bozulmasına engel olmaya yönelik atılan her adım ve çalışma KORUYUCU HEKİMLİK alanına girer.

Koruyucu hekimlik; beslenme, temizlik, aşılama, yaşam koşulları ( gürültü, stres, çevre ve doğanın korunması ), zoonoz hastalıklar gibi geniş kapsamlı ve çok önemli konuları içerdiğinden, toplum ve hayvan sağlığı birlikte ele alınarak değerlendirmeyi zorunlu kılmaktadır. Koruyucu hekimliğin gelişmesi, toplumun sağlık kalitesinin yükselmesi demektir, buda ülkeler için en önemli gelişmişlik ölçülerinden birisidir.

Genel olarak sağlık uygulamalarında tedavi hekimliğinin öncelikli olarak görülmesi, koruyucu hekimliğin ihmal edilmesi büyük ekonomik sosyal yük olarak geri dönmektedir. Bu konuda ciddi araştırmalar yapılarak, eğitim başta olmak üzere özel sağlık politikaları geliştirilmelidir. Veteriner hekimler koruyucu hekimlik alanında insan sağlığını da içerisine alan çok önemli bir misyona sahiptir.

Tedavi Aşamaları

  • Muayene
  • Teşhis
  • Tedavi
Randevu

Önemli!

Veteriner hekimimiz hiçbir zaman hasta hayvanı görmeden hayvan sahibinin bilgileri doğrultusunda hastalıkla ilgili bir kanaata varmaz ve tedavi uygulamaz.

İletişime Geç

Bilgi almak için

Sıkça Sorulan Sorular Merak Ettikleriniz

Küçük dostlarımız hakkında merak ettiğiniz sorular olabilir. Aşağıda sorularınıza cevap bulabilir veya soru sormak için bizleri arayabilirsiniz.

Kedi veya köpeğinizin muayenesinde bir anormallik olmaması durumunda ortalama 2 aylıkken aşı takvimine başlanması uygundur.
Bu soru kedinizin yaşına , fiziksel kondüsyonuna, ırkına göre değişebilir. Kediniz için aslında öğünsel besleme çokta kolay değildir. Yine kedinizin alması gereken besin ve öğün sayısı için kedinizin belirli kriterlerde değerlendirilmesi gerekmektedir.
Böyle durumlarda değerlendirilmesi gereken ilk konu beslenme şekli, aldığı besin ve kalitesidir. Kalitesiz beslenme malesef deri ve tüy sağlığını ciddi etkiler. Diğer konu kediniiz ve köpeğinizi ne sıklıkta taradığınızdır. Bazı türlerin daha sık, bazılarının daha seyrek olmakla birlikte düzenli taranması gerekmektedir. Mevsim geçişleri, hormonal değişimler, herhangi bir hastalık, stres durumunun artması, mama değişikleri, gebelik, doğum ve emzirme gibi dönemler malesef tüy dökümünün arttığı dönemlerdir.